2012. július 2., hétfő

2006 szeptember Horvátország-Montenegro

Plitvicei tavak

Plitvice
Elhatároztuk, hogy mindenképpen tengerparton fogjuk tölteni a nyarat. De hol? Legyen Horvátorság, ott kristálytiszta a víz. Elkezdtem utánajárni a neten és rátaláltam Montenegrora, amiről eszméletlen szépeket írtak. El kéne menni ide is. És mi lenne, ha összekötnénk?


2006. szeptember 01. Péntek
Munka után elindultunk Letenyére. Itt sikerült szállást szereznünk, úgyhogy elég volt meló után indulni, nem kellett külön szabit kivenni.


2006. szeptember 02. Szombat

Plitvice
Plitvice
Másnap hajnalban keltünk és irány a Plitvicei tavak. Útközben megálltunk egy csodás kis faluban, ami tele volt apró vízesésekkel: Grad Slunj! A tavakhoz délelőtt 10-kor értünk és délután 2-ig végigjártuk, éppen csak a legfelső tavat nem bírtuk már szusszal. 2-kor a tavak csúcsán leültünk kávézni. A tavak kristálytiszták, kékeszöld, sőőőőőőt, türkízkék színűek és tele vannak halakkal. Etettük is őket, csak úgy viaskodtak. Vannak kisebb-nagyobb barlangok, vízesések, hol fapallókon, hol kavicsos, vagy földúton lehet menni a tavak mentén. Néhol óriási falak mellett, melyen zúdul lefelé a víz, néhol kisebb erdős részen, néhol pedig csak a tűző napon gyalogoltunk. Egyszerűen fantasztikus volt, hogy létezik ilyen természeti csoda. Mindenképpen vissza kell még jönnünk!!!

Szóval a fent említett pihenő után kisbusszal visszamentünk a kiindulóponthoz,a kocsinkhoz, itt csaptunk egy kis pikniket, majd negyed 4 körül elindultunk Sibenik felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése